De 50+ onzin

We hebben de mond vol over duurzame inzetbaarheid maar ook over de oudere werknemers. En als 50-plusser vind ik daar wat van. We moeten langer werken, want we worden geleidelijk aan steeds ouder, zo is de constatering. Dat is al jaren zo, maar zonder correctie(s) op de leeftijd waarop men met pensioen mag. Dat moest dan nu maar eens gebeuren. Op zich wel logisch.

En om er voor te zorgen dat we dat allemaal op onze (bejaarde) sloffen en met twee vingers in de neus redden, werken we daarnaast aan duurzame inzetbaarheid. Niet elk bedrijf is daar al mee bezig, wat eigenlijk wel zou moeten. Gelukkig komt de kreet steeds vaker om een hoek zeilen en zijn er al werkgevers die hun steentje willen bijdragen aan de gezondheid en bevlogenheid van hun medewerkers. Al moet het niet op bemoeizucht gaan lijken, want daar krijgen de werknemers dan weer jeuk van. Ook wel logisch.

Gezond oud worden om langer te kunnen werken, ja hoor, daar gaan we voor! Moet er natuurlijk wel genoeg werk zijn.

Het is crisis en de kranten staan bol van de berichten over massaontslagen. Nu zal het je maar gebeurd zijn, dat je als 50 plusser wegbezuinigd bent. Want naast diezelfde berichten over inkrimpende en reorganiserende bedrijven, staan er doodleuk berichten dat je zelfs als 45 plusser niet meer aan een baan komt. Te oud, te duur, sneller ziek en geen souplesse meer. Dank u wel.

Ik kijk eens om mij heen, naar mijn leeftijdgenoten. Zijn ze oud? Welnee! Vorige week zong ik nog met zes dames voor een vriendin die Sara zag, dat 50 het nieuwe 30 is. Nou is dat 10 jaar overdreven maar een feit is wel, dat wij niet zo oud ogen en blijken te zijn als de 50 jarigen van, pak ‘m beet, 30 jaar geleden. Volgens mij een achterhaald feit!

Zijn ze duur dan? Ik kan niet praten voor al mijn leeftijdgenoten maar ik weet wel, dat ik niet duur ben. Ik verdien wel meer,  maar ik krijg het niet! Ik ken jongeren rond de 30 die meer loon krijgen dan ik. (Of ze het verdienen? ….. Zo veel meer doen ze niet.) Graag statistieken, want ook hier mis ik bewijs.

Sneller ziek? Misschien, zou zomaar kunnen. Maar hoe lang zal dat nog zo zijn? We worden volop aangemoedigd om gezonder te leven; niet meer te roken, gezonder eten en zeker een half uur per dag te gaan bewegen. Wat aardig lijkt te lukken. Zo nu en dan sterven er op te jong leeftijd mensen om ons heen, maar die zijn niet perse 45+. Dat gebeurt zelf op jongere leeftijd.

Hebben we concrete bewijzen over al die ‘zieke, niet flexibele, slecht geschoolde en domme’ mensen op leeftijd? Nee dus, aldus een recent onderzoek van TNO. Ouderen blijken juist creatiever dan de jongere werknemers te zijn, slimmer en effectiever. Doen niet aan baaldagen en het ziekteverzuim bij 55+ neemt zelfs af.

Allemaal vooroordelen dus. Als het maar lang genoeg napraat wordt, gaan we het nog allemaal geloven ook. Overigens kan ik zelf ook nog wel een paar voordelen bedenken voor het aantrekken van oudere werknemers, naast sowieso de aanwezige ervaring. Ze zullen je niet meer verrassen met een zwangerschap of met de boodschap dat hun kind ad hoc van de crèche opgehaald dient te worden omdat ze zich niet lekker voelen. Ze hebben tal van veranderingen meegemaakt op technisch gebied, dus staan echt niet meer te kijken van een nieuw software pakket. Deze lans wil ik breken voor mijzelf en mijn leefgenoten. Zo…  en dan ga ik nu oefenen met mijn band.