Plemp berichten

Nog een ergernis van me. Niets ernstig maar ik heb nu eenmaal de doorstuurmails benoemd, dus moet deze erachteraan. Ik heb een account bij Facebook, gewoon voor de lol. Ik plaats er alleen iets op als ik wat te melden heb, net als de meeste vrienden. Zo nu en dan een dolletje houdt het natuurlijk smeuïg. Nu lees ik ook berichtjes op FB die net als de doorstuurmails op mijn gemoed inspelen. Ik schrijf bewust ‘mijn gemoed’ want ik weet niet hoe anderen er over denken, al heb wel weer een vermoeden. Namelijk dezelfde als bij de doorstuurmails, we willen aardig gevonden worden.

Het gaat om stukjes tekst die ongeveer als volgt luiden: Je beste vriendin maakt het niets uit of je blut bent of te dik etc. Heb jij ook zo’n vriendin? Deel dan dit bericht. Of de tekst betreft een aubade aan je geweldige dochter, moeder of er wordt gevraagd of je ook iemand erg mist. Zo ja, Deel dan dit bericht.

Ik heb fantastische vriendinnen, twee geweldige dochters zo ook zonen en ik heb mijn maatje verloren. Dus ja, ik zou allerlei berichten kunnen delen. Ik doe het niet. Ik vertik het domweg, omdat dit ook weer door een onbekende bedacht is. En ik heb FB niet om dit soort dingen te delen. Mijn vriendinnen, moeder en dochters vertel ik liever persoonlijk hoe dierbaar ze mij zijn, als zij dat al niet weten. Het zijn plempmaarneerberichten en van geen enkel nut, of het moet zijn om de mensen die anders wel erg weinig te melden hebben op FB, van ‘deelvoer’ te voorzien.