Vensterverslaving (VV)

Nee, ik heb er geen één: een BB, zo ook geen NB of een Ifoon. En daarom zal ik er wel wat van vinden dat mijn eigen kinderen, gisteren op de verjaardag van hun broer deze apparaten gewoon bezigden. Niet continu maar toch echt te vaak om er uiteindelijk ook iets van te zeggen.

‘Hallo… zijn wij  zo ongelooflijk ongezellig (en zo jaren 60), dat je je ‘virtuele’ vriendjes nodig hebt om de tijd hier door te komen?’

Slaat de onrust zo toe als je vijf minuten niet weet wie of er wat roept, een biertje neemt, het koud vindt of op stap gaat? Zonder jou? Maar wel met zijn BB uiteraard. Misschien stuurden mijn kroost wel een hele zachte, stiekeme PING uit, dat het hier ZO SAAI is. Maar ja, het is je wel broer, hè?

Nu even kijkend naar mezelf. Ik heb dan wel niet al die hippe dingen, maar ik val in slaap met Mac naast me, waarop ik snel nog een stevig woord bij een webfreud nepvriend heb neergeklapt om ’s morgens na het wakker worden, meteen te kijken wat of de nickname daarop te zeggen had. Op mijn werk moet ik wel achter een PC, beheer zelfs de twitteraccount voor de divisie waarvoor ik werk en mijn freelance werk is helaas ook niet Mac-vrij. Daarnaast ben ik wel actief op FB (gezellig) en Linkedin (Je weet maar nooit…).

Kunnen we nog wel zonder? Nee, natuurlijk niet. Maar zijn wij, is de jeugd nog wel in staat om een paar momenten buiten die, al dan e vensters te kunnen. TV verslaving vinden we al vrij gewoon toch? Zelfs zoiets eerlijks als een boek moest vervangen worden door een scherm.

Kunnen we nog wel terug naar de stilte en genieten van wat er om ons heen gebeurd? Of gaan we gewoon door met onze venstertjes terwijl er misschien wel een heel mooi echt mens naast je zit, gewoon binnen handbereik? Ik vraag het maar even… Aan jou daar… achter dat scherm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To use RetinaPost you must register at http://www.RetinaPost.com/register