Persbericht: Benefietconcert

Benefietconcert ‘Soulidarity’

‘Soulidarity’ is de naam van een uniek benefietconcert dat u niet mag missen. Het zal plaatsvinden in het Wapen van Assendelft op 5 februari 2011 en uitgevoerd worden door de enthousiaste band The Detroit Doctors. De opbrengst komt geheel ten bate van KWF Kankerbestrijding.
Wie heeft ze niet, familieleden en/of vrienden in de omgeving die lijden aan kanker, er aan gestorven zijn of misschien, godzijdank genezen zijn. Helaas is genezing nog steeds niet voor elke kankerpatiënt weggelegd en vallen er, naar mate we zelf wat ouder worden, steeds meer mensen om ons heen uit door kanker.
In september 2006 overleed de allerbeste vriend van Peter Adrichem, Ron Rijkhoff op 47 jarige leeftijd. Geveld door kanker. De Assendelvers zaten samen op de basisschool, trainden bij dezelfde voetbalclub en gingen op hun brommers samen naar hun eerste baantje; hallen vegen bij cartonnagefabriek Bakker en Stoffels. Op oudere leeftijd gingen ze met hun gezinnen op vakantie en de vriendschap leek niet stuk te krijgen, tot het overlijden van Ron. Extra wrang wordt het verhaal als Peter drie jaar daarna ook komt te overlijden aan kanker.
Misschien kent u het verhaal van deze twee vrienden, misschien heeft u een gelijksoortig verhaal. Feit is dat er nog steeds mensen, ook op te jonge leeftijd, overlijden aan kanker. Hans Adrichem, broer van Peter wilde net als zoveel mensen een vuist hiertegen maken en kreeg het idee een concert te organiseren dat ten bate komt van KWF kankerbestrijding. Er worden nog steeds betere behandelmethodes ontdekt en ontwikkeld en daar is ontzettend veel geld voor nodig. KWF kankerbestrijding kan niet zonder de inzet van de medemens.
En nu de vuist.
Muziek is altijd een aanwezige factor geweest in het leven van Peter Adrichem. Hij speelde saxofoon en met zijn broers Gerard en Hans maakte hij menig avondje muziek. Geen wonder dat Hans dan ook een benefietconcert wil organiseren ter nagedachtenis aan Peter maar ook voor diens vriend Ron en voor alle andere mensen die met kanker te maken hebben gehad. Hans sprak zijn netwerk aan en kreeg enthousiaste reacties. Familieleden en vrienden zeiden belangeloos hun medewerking toe. Het concert gaat er dus gewoon komen.
De naam van het concert is zorgvuldig gekozen: Soulidarity! Want het draait om solidariteit met iedereen die betrokken is geraakt bij deze ziekte. De band The Detroit Doctors heeft een heel eigen geluid. Sommige nummers worden door de band ‘versould’, en zie daar de oorsprong van de naam van dit benefietconcert.
Hans hoopt op een flink aantal sponsoren te kunnen rekenen en uiteraard op muziekliefhebbers die kaarten willen kopen voor het concert. Een bedrag doneren kan op rekeningnummer 1551.34.930 met de omschrijving Benefietconcert Soulidarity. Kaarten kunt u bestellen via de website www.soulidarity.nl .